07 Σεπτεμβρίου 2016

Μάθημα "Φορολογικής Διαπαιδαγώγησης"

Τί Λέτε Εσείς;

Δε χρειάζεται να μπει ένα τέτοιο μάθημα στα σχολειά μας;
Και μάλιστα όταν υπάρχουν συχνές αναφορές κατά περιόδους από τα Μ.Μ.Ε. για μαθήματα όπως, σεξουαλική αγωγή, κυκλοφοριακή αγωγή κλπ..., ή ο πόλεμος που γίνεται κατά περιόδους για την ιστορία, τα θρησκευτικά, τα αρχαία (Υπέρ Τους, προσωπικά...).
Και Ξαναρωτώ, δε θα ήταν όμορφο ένα τέτοιο μάθημα στα σχολειά μας; 
Το οποίο θα τα διαπαιδαγωγούσε από μικρά παιδάκια τι εστί φόρος, γιατί υπάρχει και γιατί πρέπει να τον πληρώνω..., ώστε όταν ενηλικιώνονταν... θα είχαν φορολογική συνείδηση!

Τι μου ήρθε και τα γράφω όλα αυτά;
Έχω βαρεθεί να ακούω όλους μας να τα ρίχνουμε... στους άλλους, ενώ εμείς αμέτοχοι...
Δηλ. για το φόνο φταίνε άλλοι και όχι εμείς...
ΟΚ, δεν τα φάγαμε μαζί τους, όπου μπορεί να είμαστε και μειοψηφία, αλλά έχουμε βάλει και εμείς το δικό μας λιθαράκι..., και θα σας αναφέρω δύο απλά παραδείγματα :


  • Δε σας έχει τύχει να πάτε σε κατάστημα και να σας πει ο μαγαζάτορας 7000 δρχ. με απόδειξη, χωρίς απόδειξη 6700 δρχ. (είδατε, έπιασα ένα παράδειγμα προ γιούρο, έτσι για να θυμίζω ό,τι δεν είχε αλλάξει και τίποτα στο μετά ευρώ εποχή..., ίδιο ήμασταν, ίδιοι είμαστε και ίδιοι θα είμαστε...).
  • Το άλλο απλό παράδειγμα σε ταβέρνα, ακόμη και αυτή την εποχή, και αν μιλήσουμε και για ταβέρνα σε κάποιο νησί, τότε αφήστε το...

Και δυστυχώς, τα παραπάνω συνεχίζουν...
Ειδικά αυτό το καλοκαίρι στα νησιά και τα παραθαλάσσια μέρη έπεσε το κλέψιμο της αρκούδας σχετικά με την εφορία...
Και επειδή κάποιοι συμπολίτες μας (το "κάποιοι" πιθανόν λάθος όρος, διότι είναι, είναι πάρα πολλοί, πιθανώς και πλειοψηφία...) έκλεψαν και κλέβουν την εφορία, το έλλειμμα για μία ακόμη φορά θα το πληρώσει η γνωστή κοινωνική ομάδα, δηλ. των μισθωτών και συνταξιούχων όπως πάντα συμβαίνει σε αυτό το άτιμο το κράτος.

Οπότε να μην υβρίζουμε μονάχα τον Κινέζο, το Μπουλάκο, το Γιωργάκη, τον Αντωνάκη, το Χοντρό και τώρα τον Αλεξούλη, διότι αυτών η δουλειά τους είναι το ψέμα, Εμείς τι κάνουμε...
Και να μάθουμε ό,τι και ο φόρος έχει τη χρησιμότητά του (π.χ. από τον ΕΝΦΙΑ θα μπορούσε να ζει ένας ολόκληρος Δήμος), αλλά αυτό το πράμα δεν μπορείς να το μάθεις από ένα κράτος που διακατέχεται από έλλειψη παιδείας και το οποίο είναι κτισμένο στην πελατειακή σχέση με τη διαπλοκή, αλλά και τον απλό πολίτη του.
Πιθανόν μετά από 25-30 χρόνια μπορεί να συμβεί... τόσο θα διαρκέσει, για να ξαναχτιστεί ένα νέο φορολογικό...

G & M

2 σχόλια :

  1. ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟ.
    ΟΤΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΡΟΔΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε δεν είναι τόσο απλό... το θέμα!
      Το θέμα πολύ σοβαρό και διαχρονικό...
      Όσο για τους πολιτικούς μας πάντα ήταν, είναι και θα είναι ΜαυροΓιαλούροι...
      και μη ξεχνάς ότι όλοι οι μεγάλοι (όχι οι πολιτικοί), αλλά τ' αφεντικά μας το γνώριζαν από το 07-08.
      και π.χ. ο ταβερνιάρης σ' ένα τουριστικό νησί και στις καλές μέρες έκλεβε και τώρα άντε γεια μας...!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...