21 Οκτωβρίου 2010

ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ, η ΑΛΛΗ ΟΜΟΡΦΙΑ του Νομού ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Λίμνη Σμοκόβου
Για διακοπές, χαλάρωση, ένα με τη φύση και όχι μόνο..., αλλά και λουτροθεραπεία με σάουνα, χαμάμ, μασάζ, πισίνα και μετά απ' όλα αυτά ώρα για γνήσια κραιπάλη.

Λουτρά Σμοκόβου
 Πως θα πάτε...

Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στην είσοδο της Λαμίας, ακολουθούμε τις ταμπέλες για Δομοκό, Καρδίτσα. Μόλις κατέβουμε το Δομοκό δεν ακολουθούμε την επαρχιακή οδό για Καρδίτσα δεξιά από το γνωστό βενζινάδικο της περιοχής, χρόνια τώρα σήμα κατατεθέν της περιοχής, αλλά στρίβουμε αριστερά προς Λουτρά Σμοκόβου.

Στη διαδρομή μας περνάμε τα χωριά που ανήκουν στο Δήμο Θεσσαλιώτιδος και μετά από ένα τέταρτο μπαίνουμε στα όρια του Νομού Καρδίτσας και στο Δήμο Ταμασίου. Τα χωριά που περνάμε είναι η Αχλαδιά, η Ανάβρα, το κέντρο του Δήμου Ταμασίου και το Λεοντάρι. Στην Ανάβρα προτείνω μία στάση για τσιπουράκι και μεζέ σε κάποιο από τα καφενεία του χωριού.

Μόλις περάσουμε το Λεοντάρι σε πέντε λεπτά περίπου βρισκόμαστε στον Κέδρο, το κέντρο του Δήμου Μενελαΐδος, στον οποίο ανήκουν τα Λουτρά Σμοκόβου. Στη συνέχεια οδηγώντας νοτιοδυτικά και περίπου μετά από 11 χλμ, φτάνουμε στην είσοδο των Λουτρών Σμοκόβου

Τι να δείτε...

Φύση, πράσινο, έλατα, τρεχούμενα νερά...

Θα επισκεφτείτε τη Λουτροπηγή στα 8 χλμ νότια μετά τα Λουτρά στο δρόμο για Ρεντίνα. Θα περπατήσετε μέχρι το ν ιερό ναό της Αγίας Τριάδος, φανταστική τοποθεσία, θα περπατήσετε μέχρι τον Άη Γιάννη. Αν έχετε όχημα για off road καταστάσεις το γύρο της τεχνητής Λίμνης Σμοκόβου, ως έργο είχε ξεκινήσει το 1981 και τελείωσε με τα εγκαίνια του φράγματος το 2002.
Μετά απ' όλα αυτά στην πλατεία του χωριού λειτουργεί ωραία καφετέρια για χαλάρωση με καφεδάκι και γλυκό και για το βράδυ πάλι στην πλατεία υπάρχει και ωραία ταβέρνα με φοβερό κοντοσούβλι και χοιρινό καλαμάκι.

Βαθύλακκος
Βαθύλακκος, γυρίζοντας προς τα πίσω, προς Κέδρο, στο 1 χλμ περίπου, στρίβετε δεξιά και ανεβαίνετε προς Βαθύλακκο, η φύση φανταστική και πλησιάζοντας στο χωριό, έλατα, οξιές και καστανιές.
Μικρό πανέμορφο χωριουδάκι  με καλοσυνάτους ανθρώπους να σε φιλέψουν ότι θες..., το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους της Λουτροπηγής. Θα επισκεφτείτε την εκκλησία του χωριού τη κοίμηση της Θεοτόκου για να θαυμάσετε τις παλαιές αγιογραφίες (18ος αιώνας). Στο κέντρο του χωριού πάνω από την πλατεία υπάρχει ταβέρνα, την οποία αν την επισκεφτείτε χειμώνα σίγουρα κάτι θα βρείτε από κυνήγι.

Τώρα, γυρίζοντας πίσω προς Κέδρο, λίγο πριν την είσοδο του Κέδρου, στρίβετε αριστερά και ανηφορίζετε προς Θραψίμι. Μετά από 8 χλμ φτάνετε στο χωριό, χωριό με ωραία σοκάκια για βόλτα και ατένισμα στον κάμπο, γι' αυτό το λόγο ονομάζεται και μπαλκόνι του κάμπου.  Από τη μικρή του πλατεία ατενίζεις το θεσσαλικό κάμπο μέχρι τη Λάρισα. Στο χωριό το βράδυ λειτουργούν δύο καλές ταβέρνες, όπως λένε οι ντόπιοι.

Μπαλκόνι του Θεσσαλικού κάμπου

Θραψίμι



Όταν θελήσετε να φύγετε από το Σμόκοβο, δε θα φύγετε όπως ήρθατε, αλλά θα φύγετε προς νότια για να επισκεφτείτε τη Ρεντίνα και μετά προς Καρπενήσι. Η διαδρομή είναι μέσα στο έλατο, τίποτα άλλο δε σας λέω, θα το κάνετε και θα δείτε...
Όταν ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη διαδρομή θα κάνετε μία στάση στον Άη Γιώργη Τυμφρηστού για ν' αγοράσετε καυτερό λουκάνικο.

Τι να κάνετε...

Σπα και πάλι σπα μέσα στη φύση, λουτροθεραπεία, εισπνοές, χαμάμ, σάουνα, κολύμπι στην πισίνα με ιαματικό νερό, γυμναστική.   www.loutrasmokovou.gr

Περπάτημα στη φύση.


Διαμονή...

Στα ξενοδοχεία της Δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών. Προτιμήστε τα Τέμπη και τα Μετέωρα και τα δύο ξενοδοχεία με θέρμανση και για το χειμώνα.
Λειτουργούν από Μάη μέχρι 15 Οκτωβρίου και μετά τις 15 Οκτωβρίου το Σαββατοκύριακα.

 Φαγητό...

Στην ταβέρνα μέσα στο συγκρότημα των Λουτρών, πολύ δυνατή και σε γεύση και ποιότητα, όλα ντόπια και πολύ οικονομικά. Θα προτιμήσετε παϊδάκια, χοιρινά σουβλάκια, φανταστικά και μπιφτέκι στα κάρβουνα. Όλα τα αναφερθέντα πολύ δυνατά. Πολύ καλές επιλογές και στα μαγειρευτά και οι χυλοπίτες του χωριού.
Επίσης, πάνω από τον ξενώνα αίγλη, υπάρχει ταβέρνα με ειδικότητα τα μαγειρευτά.

Στη Λουτροπηγή στο κέντρο του χωριού, μία ταβέρνα υπάρχει, για κοντοσούβλι και χοιρινό σουβλάκι. Τρως καλά και καθαρά.

Στη Λίμνη στο δρόμο από Ανάβρα, υπάρχει ταβέρνα αν θες θέα, αλλά δε γνωρίζω από ποιότητα για να καταθέσω την άποψή μου.

Αν αντέχετε μία βόλτα μέχρι την πόλη της Καρδίτσας στο Ούζο Μέλαθρον για τσίπουρα, καμία σχ΄ση με αυτό των Αθηνών και από ποιότητα και από τιμές.

Ψώνια...

Ζυμαρικά, γίδα, ΦΕΤΑ σα τούβλο σε ποιότητα, πατάτες, μέλι από έλατο, αυγά και όλα αυτά από σπίτια, δεν υπάρχουν οργανωμένα μαγαζιά.

κοπάδι


αυτό το άρθρο αφιερώνεται στη μνήμη της πεθεράς μου, που μου έμαθε ν' αγαπήσω το μέρος που γεννήθηκε. Κατερίνα σ' ευχαριστούμε για όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...