15 Μαρτίου 2014

"Παιχνίδια" χωρίς τέλος με το φρέσκο γάλα

Ένα περίεργο γαϊτανάκι έχει στηθεί γύρω από τη διάρκεια του φρέσκου γάλακτος.
Τρόικα, υπουργείο Ανάπτυξης, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε θέσεις μάχης γύρω από την έκθεση του ΟΟΣΑ που θέλει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το "μοντέλο" άλλων χωρών, όπου οι συνθήκες παραγωγής δεν έχουν καμία σχέση με τα "αρνητικά" δεδομένα του τόπου μας. Οι αγελαδοτρόφοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση..., καθώς, όπως όλα δείχνουν, τελικά η  διάρκεια ζωής του γάλακτος θα επιμηκυνθεί, με μόνους χαμένους τους ίδιους και κανέναν ωφελημένο, παρά μόνο τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες...
Οι αγελαδοτρόφοι της χώρας ζητούν να αντικατασταθεί ο χαρακτηρισμός "μακράς διάρκειας" με το "γάλα με επιμηκούμενη διάρκεια ζωής", χωρίς ν' αλλάξει το καθεστώς των 5 ημερών για το φρέσκο γάλα.
Οι κτηνοτρόφοι έχουν στο πλευρό τους με τα μέχρι σήμερα δεδομένα τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κο Χαρακόπουλο, ο οποίος ομιλεί για "επικίνδυνα παιχνίδια..."
Ανάλογες δηλώσεις έχουν γίνει και από τον Υπουργό, κο Τσαυτάρη.
Επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κος Σκορδάς, ο οποίος συναντήθηκε με τους κτηνοτρόφους, δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για παραγωγή γιαουρτιού και τυροκομικών από σκόνη γάλακτος, γεγονός, όπου ερμηνεύθηκε ως μία καλή κίνηση...

* Μην είστε και τόσο σίγουροι... και διαβάστε τώρα το παρακάτω :

Παρά την καλή θέληση, ο κος Σκορδάς δεν άφησε περιθώρια για τη διάρκεια ζωής του γάλακτος και την απελευθέρωση της αγοράς, επιμένοντας, ωστόσο στο "γάλα ημέρας". Αυτό, όμως, που προκάλεσε αίσθηση στους κτηνοτρόφους, είναι ότι πλέον το Υπουργείο Ανάπτυξης προβάλει το ζήτημα της επιμήκυνσης ως μία απόφαση, "η οποία πρέπει να υλοποιηθεί, ανεξάρτητα...από τις θέσεις της Τρόικας!
Επίσης, οι παραγωγοί επιμένουν ότι αν απελευθερωθεί η αγορά γάλακτος, θα έχει άμεση επίπτωση στο εισόδημά τους, μιας και οι γαλακτοβιομηχανίες θα εισάγουν γάλα από το εξωτερικό, με συνέπεια την "πίεση" των τιμών προς τα κάτω...για τους παραγωγούς. Ήδη, ο κλάδος, τα τελευταία χρόνια, έχει μειωθεί δραματικά. Ο αριθμός των ζώων έχει μειωθεί από τις 120000 στις 90000, ενώ η παραγωγή γάλακτος έχει μειωθεί κατά 250000 τόννους.

εφ. Παραγωγή 8/3/2014

* Τα παραπάνω, ένα ακόμη μέτρο της "Ανάπτυξης", όπως το εννοούν οι άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει...ποτέ στη ζωή τους!
Η "προδοσία" συνεχίζεται...
Τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει ότι η τιμή του παστεριωμένου γάλακτος έχει ανέβει την ανηφόρα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Ο κος Χαρακόπουλος, ο οποίος προέρχεται από αγροτική οικογένεια, θα τιμήσει το ποιόν του ή πιο λαϊκά τα παντελόνια που φορά;

G & M

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...