14 Μαΐου 2010

Ποτό Βύσσινο

Υλικά

1 κιλό βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη
10 ξύλα κανέλα
1 σακουλάκι γαρύφαλλο
750 ml κονιάκ
125 ml ούζο
125 ml τσίπουρο

Δημιουργία

Το μυστικό της επιτυχίας του συγκεκριμένου ποτού, είναι οι αναλογίες. Όσο είναι το βύσσινο, τόσο και η ζάχαρη. Δηλ. 2 κιλά βύσσινο, 2 κιλά ζάχαρη κλπ.

Πλένουμε πολύ καλά το βύσσινο και αφού στεγνώσει το βύσσινο το τοποθετείτε σε μία γυάλινη μπουκάλα, συστήνω τις πεντάλιτρες του εμπορίου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε τη μπουκάλα στον ήλιο. Προσέξτε το σημείο που θα την αφήσετε, να έχει όσο το δυνατόν πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Το ανακατεύετε ανά 2 ημέρες στην αρχή για να μην πετρώσει και μετά μία φορά την εβδομάδα.

Αφού, έχουμε γυρίσει από τις διακοπές μας, 1ο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου, ρίχνουμε και τα οινοπνεύματα που αναφέρω, το ανακατεύετε πολύ καλά και το αφήνουμε στον ήλιο για ακόμη 10 ημέρες περίπου.

Το ποτό μας είναι πλέον έτοιμο για πιόμα!!!

Το σουρώνουμε και το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια.

Αν το θέλετε πιο δυνατό, μειώνετε τη δόση κονιάκ και δυναμώνετε τη δόση του τσίπουρου, με την προϋπόθεση όσο είναι το βύσσινο, τόσο πρέπει να είναι και το οινόπνευμα. Δηλ., 1 κιλό βύσσινο, 1000 ml οινόπνευμα, 2 κιλά βύσσινο, 2000 ml οινόπνευμα.

Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...