10 Μαΐου 2020

Στοχασμοί προβληματισμού με διάθεση COVID 19 Humour

Από τις 4 Μαΐου και μέχρι την 1η Ιουνίου, ο κορωνοϊός θα μεταδίδεται σε καφετέριες και μπαρ, ενώ στα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα εμπορικά καταστήματα θα εξαφανίζεται από την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τη λήξη.
Προσοχή όμως. Μόνο στα καταστήματα με αθλητικά παπούτσια δεν μεταδίδεται ο ιός από τις 4/5. Τα καταστήματα με άλλου είδους παπούτσια αποκτούν ανοσία μετά τις 11/5, μαζί με τις σχολές οδηγών και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ (εδώ υπάρχει μια εξαίρεση...στα πρακτορεία δεν κολλάς μόνο αν είσαι όρθιος...αν κάτσεις την πάτησες).
Ο ιός παύει επιτέλους να μεταδίδεται στις εκκλησίες.
Τα εστιατόρια, μέχρι να κόψουμε τη συνήθεια να τρώει όλο το μαγαζί με ένα πηρούνι, να πίνει από ένα ποτήρι και να φιλάει το χέρι του ψήστη, θα παραμείνουν κλειστά.
Μέχρι νεωτέρας ο ιός θα μεταδίδεται επίσης σε ΙΧ και ταξί, ενώ σε ΜΜΜ και μέσα στα σπίτια μας δεν θα μεταδίδεται. Ως εκ τούτου μια οικογένεια δεν θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι της και να μπαίνει στο αυτοκίνητό της, γιατί μπορεί να την κολλήσει το μπουζί ή το καρμπυρατέρ, αν έχουν προηγούμενα, οπότε θα κάνουν 2-3 δρομολόγια, ενώ κι ένα ζευγάρι θα πρέπει να πάρει δύο ταξί (αυτό μπορεί να γίνεται και στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης, δεν είμαι σίγουρος).
Πρέπει ακόμη να γνωρίζουμε ότι ο ιός μεταδίδεται κανονικά στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Τα λύκεια και τα γυμνάσια έχουν ανοσία αλλά όχι αμέσως. Από τις 11/5 και 18/5 αντίστοιχα.
Στα πανεπιστήμια τελικά δεν υπάρχει ανοσία, οπότε μαζί με τα νηπιαγωγεία κρίθηκαν επικίνδυνα για τη μετάδοση του ιού (δεν διευκρινίστηκε αν μπορούν οι φοιτητές να καλύψουν τα κενά παίρνοντας ταξί).
Πολύ σημαντικό για όλους: ο κορωνοϊός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί. Στις 12 παρά 1 γυρνάμε σπίτι αλλιώς θα γίνουμε κολοκύθες.
Τέλος είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμόμαστε ότι τώρα που έχουμε μάσκες με αρχαιοελληνικό DNA από τη Λάρισα, πρέπει να τις φοράμε συνέχεια. Δεν είναι σαν τις ψεύτικες τις κινέζικες.
(Αντιγραφή από Διαδίκτυο...)

Όλα τα παραπάνω ίσχυαν πριν τις 4/5/2020, διότι αυτό το κείμενο ήρθε στο email μου πριν την 01/05/2020, οπότε οι παράγραφοι με έντονα γράμματα δεν ισχύουν πλέον..., οι αρμόδιοι υπουργοί τα πήραν πίσω... ή τα τροποποίησαν...
Πάντως αυτές τις μέρες παίζεται στα κανάλια και ένα σποτάκι με υπογραφή της Ελληνικής Δημοκρατίας στο τέλος με πολύ γνωστή ηθοποιό, όπου πατρονάρεται η κατασκευή αυτοσχέδιας μάσκας...
Συγχωρέστε με, αλλά αυτό είναι προσβολή ως προς την επιστήμη, με αυτά που μάθαμε..., όλο αυτό τον καιρό, θα μπορούσε το μήνυμά του να ήταν διαφορετικό και να πέρναγε στο κοινό το μήνυμα, Προστατεύσου... κι ας είσαι... και Άφραγκος!!!
Επίσης, μία επισήμανση με αυτά που έγραψε ο κος/κα δε γνωρίζω..., είναι από την αρχή της επιδημίας, ο ιός δεν κόλλαγε στις ουρές συνωστισμού στις εισόδους στα σούπερ μάρκετ, αλλά ούτε και στις Λαϊκές Αγορές...
Μία εβδομάδα πλέον... σε μερική κανονικότητα, βλέπεις έξω πλέον..., ό,τι ο φόβος έχει αρθεί πλέον... κανονικά.
Μία παρατήρηση σχετικά με τις δηλώσεις του κου Λοβέρδου, πρώην Υπ. Υγείας, ό,τι ο θάνατος του κου Κρεμαστινού προήλθε από μικρόβιο στην εντατική και ΟΧΙ από τον ιό, τον ιό τον είχε ξεπεράσει..., και σε όλους μας είναι γνωστό ό,τι πέρα από κάποιες ημέρες στην εντατική οποιουδήποτε νοσοκομείου μπορείς να πάθεις λοίμωξη...
Τέλος, η αγορά δεν μπορούσε να λειτουργήσει από την αρχή με μέτρα προστασίας και προφύλαξης από την αρχή; (σχολεία, ορθώς έκλεισαν...)

G & M

2 σχόλια :

  1. Τα πρώτα χρόνια των μνημονίων είχαμε χιλιάδες αυτοκτονίες ,επίσης επιβάρυνση της υγείας σε εκατοντάδες χιλιάδες, γι αυτούς που δεν ήταν σε μεγάλη ηλικία χωρίς υποκείμενα νοσήματα πήραμε μέτρα? ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν να έχετε και δίκιο... από τη δική σας σκοπιά..., αλλά ξεχνάτε ό,τι η Πολιτεία έλαβε μέτρα... Ποιά;

      Έδιωξε τα λαμπρά νέα μυαλά εις τα εξωτερικά...

      και συγνώμη για την αργοπορημένη μου απάντηση..., αλλά βλέπετε η επιβίωση είναι ζόρικη...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...