02 Ιουλίου 2016

BreXit "and" GreXit...

Δύο ανόμοια πράματα μεταξύ τους..., όσο και το ομώνυμο λαϊκό άσμα που περιγράφει 
τι... Λωζάνη, τι... Κοζάνη χιόνια η μία, χιόνια και η άλλη..., 

μόνο που οι συνήθειες στον τρόπο ζωής ή το κατά κεφαλήν εισόδημα διαφέρουν όσο η μέρα... με τη νύχτα...

Και ποιός ο ηθικός αυτουργός;
Για μία ακόμη φορά τα παπαγαλάκια του τρόμου, οι γνωστοί μεγαλοεκδότες, οι γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι...
Αυτοί που κάθε μέρα κάνουν το άσπρο μαύρο... και το μαύρο άσπρο..., αυτοί που τα παίρνουν από παντού...


Ας δούμε τώρα τις διαφορές του ενός (BreXit) και του άλλου (GreXit).

Στο πρώτο δεν έχει να κάνει τόσο με τα οικονομικά μεγέθη της Ε.Ε., όσο με τον τρόπο σκέψης ζωής, με τον τρόπο που σκέφτονται στην καθημερινότητά τους... οι Εγγλέζοι.
Καταρχήν συντηρητικός λαός και πολύ αυστηρών αρχών, δεν είναι τόσο "αδελφές", όσο θέλουμε να τους παρουσιάζουμε, άλλωστε αυτό το βλέπουμε και το πως ενεργούν οι νέοι τους κατά την  καλοκαιρινή περίοδο στα ελληνικά νησιά... Αυτά τα κάνουν λόγω της καταπίεσης που δέχονται στο σπίτι τους..., η μόνη τους διασκέδαση μόνο το ποδόσφαιρο κάθε Σάββατο, γι' αυτό και σε γήπεδα τέταρτης κατηγορίας έχουν 15-20 χιλιάδες κόσμο.
Δεν μπορεί ο Εγγλέζος που κάποτε ήταν... "αυτοκράτορας" και καταπίεζε κόσμο, να ανεχτεί  αυτή τη σύγχρονη ξετσιπωσιά της Ε.Ε. που όλα τα επιτρέπει..., ακόμη φυσάνε και δε μπορούν να το κρυώσουν..., αυτό που έπαθαν στις Δημοτικές εκλογές στο Λονδίνο!
Τώρα, όσο τα οικονομικά, πρόβλημα με το € δεν έχουν, άλλωστε ποτέ δεν το "είδαν" με καλό μάτι... και το πιο σημαντικό ως Κοινοπολιτεία ελέγχουν κάθε χρονιά το 18-21% του παγκόσμιου ΑΕΠ, είπατε τίποτα; Το καταλάβατε;

Ας έρθουμε τώρα στα δικά μας..., εμάς πλέον, μία έξοδο από το € ό,τι και να σημαίνει αυτό..., θα φαγωθούμε ανά μεταξύ μας, άλλωστε το δημοψήφισμα δεν είναι και πολύ μακρυά πίσω μας.
Η Ε.Ε, έχει πάρει τα μέτρα της, τα πάντα στο εσωτερικό της πατρίδας τα ελέγχει και πάνω απ' όλα ελέγχει και την "αριστερή" ελπίδα με το να θερίζει λαίλαπα παντού... και το GreXit καθαρά οικονομικά πρόβλημα...

Οι Εγγλέζοι παρά τη μικρή διαφορά του ΝΑΙ στην Ε.Ε. με το ΟΧΙ στην Ε.Ε. θα βγουν, διότι ξέρουν τι ψήφιζαν, ενώ εμείς ως ΛΑΟΣ με το 62% στο ΟΧΙ στη συνέχιση της Λιτότητας, το κάναμε ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ!!!

G & M

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...