6 Αυγ 2014

Εικόνες από Αγίους Αποστόλους στην Κεντρική Εύβοια

Είναι πολλές φορές, που τα έχεις δίπλα σου... και για τον α΄, β΄ λόγο δεν τα έχεις επισκεφτεί ποτέ..., είτε γιατί δε σε γεμίζουν στο άκουσμα του ονόματος, είτε γιατί είσαι από την πιο κάτω ή πιο πάνω περιοχή δε σηκώνεσαι να πας πουθενά...
Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια...


Και όταν τα επισκέπτεσαι αυτά τα μέρη, σκέφτεσαι τι τυχερός... που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ευλογημένο μέρος, που ονομάζεται ΕΛΛΑΔΑ!

Και αλήθεια, τι ζητάς από ένα μέρος το καλοκαίρι για χαλάρωση και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για το χειμώνα, καθαρά νερά, ολίγον πράσινο, λίγες και συμπαθητικές φατσούλες και να μη σε κοιτάνε οι ντόπιοι κατευθείαν στην τσέπη...


Πως Πάτε...

Από Χαλκίδα, στρίβετε δεξιά στις καμάρες προς Ν. Εύβοια, περνάτε Ερέτρια, Αμάρυνθο (Βάθια, για εμάς τους παλαιούς...), Αλιβέρι και σε δέκα λεπτά βρίσκεστε στο χωριό Λέπουρα. Εκεί, στρίβετε δεξιά προς Κάρυστο και σε κανά τέταρτο είστε στα Κριεζά.
Εναλλακτικά, αντί να πάτε από Χαλκίδα, όσοι φεύγετε από Αττική, προσφέρεται και η πορθμιακή γραμμή Ωρωπός - Ερέτρια.
Μπαίνετε μέσα στο χωριό και ακολουθείτε ταμπέλες προς Πετριές, στάση στα πλατάνια για καφέ - πορτοκαλάδα, τσίπουρο δε βρήκαμε και συνεχίζουμε για Αγίους Αποστόλους.
Τι κάνετε εκεί...

Περπάτημα στο γραφικό λιμανάκι (προκυμαία) και στη μικρή παραλία του οικισμού με τα 5-6 καφέ - μπαρ.
Χαλαρώνετε και βουτάτε στα νερά του οικισμού. Τί άλλο θέλετε δηλαδή;
Εναλλακτικά, βουτάτε στο πίσω μέρος από το χωριό, στα 800 μέτρα στο Κακολίμανο. Εδώ, θα φάτε κιόλας...

Που Τρώτε...

Στη μικρή παραλία, στα καφέ - μπαρ, προσφέρουν ποικιλίες, υπάρχει πιτσαρία, σουβλατζίδικο, αλλά πιστεύω η καλύτερη πρόταση είναι στο Κακολίμανο με ωραία θέα στο Αιγαίο!


Η σχέση ποιότητας - τιμής, πολύ καλή, θα έλεγα για τα δικά μου βαλάντια.
Σ' ένα καφέ μπαρ που κάτσαμε, τρία τσίπουρα και μία μικρή συνοδευτική ποικιλία, 6,5€.

Που Μένετε...

Μέσα στον οικισμό, πρέπει να υπάρχουν οικονομικά δωμάτια γύρω στα 30€, μη ζητάτε πολυτέλειες, πρόκειται για μέρος χαλάρωσης...

Που Κολυμπάτε...

Μέσα στον οικισμό και στο Κακολίμανο.Αυτά τα ολίγα για το συγκεκριμένο μέρος, για ΣΚ και χαμηλό κόστος είναι ότι πρέπει για μιάμισυ ώρα από την Αττική μέσω Ωρωπού - Ερέτριας.

2 σχόλια :

  1. Βρήκα αυτό το άρθρο πολύ ενημερωτικό και κατατοπιστικό. Ευχαριστούμε για τη δημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...