07 Οκτωβρίου 2013

Γάλα ημέρας από αυτόματο πωλητή!

"ΘΕΣ...γάλα; Πιες!".

Υπό το γενικό αυτό σύνθημα ξεκίνησε από τη Λάρισα, ένα καινοτόμο εγχείρημα για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του οποίου το γάλα θα διατίθεται από την  παραγωγή στην κατανάλωση, ολόφρεσκο και στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς.

Η ιδέα ανήκει στα μέλη του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Λάρισας - Πιερίας, "ΘΕΣγάλα", του οποίου ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες για την πρωτόγνωρη αυτή πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν για τα ελληνικά δεδομένα.

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν τέσσερα αυτοματοποιημένα μηχανήματα σε ισάριθμα καταστήματα που έχουν μισθωθεί στο κέντρο της Λάρισας, από τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, φρέσκο παστεριωμένο γάλα.
Το γάλα θ' αρμέγεται καθημερινά το πρωί μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα θα βρίσκεται στα μηχανήματα προς διάθεση...
90 λεπτά για το ένα λίτρο.
50 λεπτά για το μισό λίτρο.
Δίπλα στα μηχανήματα θα υπάρχει και μηχάνημα για την προμήθεια φιαλών πλαστικών ή γυάλινων. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα στον προμηθευτή να προμηθεύεται μία προπληρωμένη κάρτα, από μηχάνημα, οπότε στην περίπτωση αυτή το μπουκάλι θα παρέχεται δωρεάν...
Η εφαρμογή της συγκεκριμένης ιδέας, όπου εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ισπανία και τη Ρωσία, επιλέχθηκε από τους 122 παραγωγούς του Συνεταιρισμού, διότι είχαν πλεόνασμα γάλακτος, αν και έχουν ήδη συμβόλαιο με δύο εταιρείες γαλακτομικών, να το διαθέσουν κατευθείαν στην κατανάλωση, προχωρώντας σε καθετοποίηση της παραγωγής τους.

Την παραπάνω πρωτοβουλία χαιρέτησε και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την ευχή, το επιτυχές αυτό παράδειγμα να βρει αντάξιους μιμητές.

πηγή : Παραγωγή 5/10/2013

Όντως μία αξιέπαινη και καινοτόμος πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να βρει απήχηση και σε τοπικές κοινωνίες από νέους που ασχολούνται με την κτηνοτροφία, αλλά δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, είτε λόγω έλλειψης σφαγείου, είτε λόγω έλλειψης τυροκομείου...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...