01 Μαΐου 2015

Γιαννιώτικο Πρόβειο γάλα

Από τα μέσα Απρίλη στα ράφια των σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα.
Φρέσκο παστεριωμένο και μάλιστα "πρόβειο" γάλα από την Κίνηση Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων διατίθεται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά.


Ήδη από τις αρχές του χρόνου η κίνηση των κτηνοτρόφων διαθέτει το δικό τους "Γιαννιώτικο αγελαδινό" γάλα, πλήρες και με χαμηλά λιπαρά, αλλά και γιαούρτι, οπότε η Κίνηση προχώρησε και στο επόμενό της  καινοτόμο εγχείρημα καθώς, όπως όλα δείχνουν, η προσπάθεια υποστηρίζεται και αποτελεί βασική επιλογή διατροφής από τους ντόπιους, ίσως, επειδή το πρόβειο γάλα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Ήπειρο, καθώς με αυτό μεγάλωσαν πολλές γενιές στην περιοχή.
Σύμφωνα και πάντα με τον πρόεδρο της Κίνησης, κο Μ. Τζήμα, ο επόμενος στόχος είναι να ενημερωθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας με στόχο να παραχθεί το "Πανηπειρωτικό" γάλα.
Η παραγωγή των συγκεκριμένων προϊόντων γίνεται σ' ένα μικρό τυροκομείο της περιοχής και αρχικά στην τοπική αγορά των Ιωαννίνων διατέθηκαν 1000 μπουκάλια αγελαδινό γάλα, αλλά η αυξημένη ζήτηση ανέβασε την καθημερινή διάθεση στα 1500 μπουκάλια.

πηγή : εφημ. Παραγωγή
           της από 18/4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...