02 Ιανουαρίου 2015

Μετά τη Λάρισα, ο ΘΕΣ-γάλα σαρώνει και στη Θεσσαλονίκη

Σε υπολογίσιμο αντίπαλο και μεγάλο μπελά εδώ και 1,5 μήνα περίπου εξελίσσεται ο λαρισαϊκός συνεταιρισμός ΘΕΣ-γάλα για τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες.
Ο απολογισμός από την μέχρι τώρα πορεία των αυτόματων πωλητών γάλακτος στη Θεσσαλονίκη είναι παραπάνω από θετικός.

πηγή φωτο : εδώ

Στη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκαν ήδη 6 μηχανήματα, αυτή τη στιγμή μπορεί να μετρούν και άλλα τρία μηχανήματα, αφού η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη.
Επίσημα στοιχεία ακόμη για την αγορά της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν, αλλά το ό,τι φεύγουν καθημερινά 5-6 τόννοι, λέει πολλά... και τρομάζοντας τους ανταγωνιστές.
Μέχρι στιγμής για το συνεταιρισμό και για το 2015 το "στοίχημα" είναι... η Θεσσαλονίκη.
Μετά θα σκεφτούν το άνοιγμα σε άλλους νομούς, αν και προς το παρόν κάτι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει... Είσοδος σε άλλο νομό θα μελετηθεί μετά την παρέλευση του οκταμήνου στη νέα αγορά της Θεσσαλονίκης, όπως έγινε και στην περίπτωση της Λάρισας. Και δεν είναι μόνο η τιμή που ωθεί τους καταναλωτές στο δικό τους γάλα, αλλά και η ποιότητά του.
Η τιμή του γάλακτος στους αυτόματους πωλητές είναι 1,10 € το λίτρο με κέρματα, 0,60 € το μισό λίτρο, ενώ οι παραπάνω τιμές διαμορφώνονται στο 1€ και 0,50 € αντίστοιχα με χρήση προπληρωμένης κάρτας.

Το μεγάλο στοίχημα...

Για το συνεταιρισμό είναι η κατασκευή ιδιόκτητου παστεριωτήριου. Μέχρι στιγμής, η επεξεργασία γίνεται σε συνεργαζόμενη μονάδα, αλλά τους πρώτους μήνες του 2015 θα μπει μπροστά το νέο εγχείρημα. Η επένδυση αυτή, ήδη έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

πηγή : Άννα Αραμπατζή
           εφημ. ΠΑΡΑΓΩΓΗ
           της από 20/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...