31 Δεκεμβρίου 2013

Το γράμμα μικρών-μεγάλων στον Άγιο μας Βασίλη!

Ο Άγιος μας Βασίλης ή Μέγα Βασίλειος σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας μας, είναι ο ευλογημένος Άγιος μας εκ Καππαδοκίας. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη φιλανθρωπία και στη βοήθεια προς τον συνάνθρωπό του... Ο θάνατός του στις 1 Ιαν. 379 θεωρήθηκε πρώτα από τους χριστιανικούς λαούς ότι φέρνει την ευλογία και την καλή τύχη κάθε Πρωτοχρονιά.
Είναι ο Άγιος, όπου κάθε χρόνο οι λιλιπούτειοι φίλοι μας του γράφουν τι θέλει να τους παραδώσει και αυτός, εφόσον, είναι καλά παιδιά, τους εκπληρώνει τις επιθυμίες τους.

Φέτος, τα περισσότερα γράμματα που παρέλαβε, του έγραφαν όλα σχεδόν το ίδιο πράμα : Να μπορούν οι γονείς τους να έχουν έστω μία πενιχρή δουλειά για να μπορούν να έχουν κάθε πρωί ένα ποτήρι γάλα και το μεσημέρι μία φέτα ψωμί... Όλα τ' άλλα περιττά...

Φέτος, όμως, όπως και πέρυσι, αλλά φέτος πολύ περισσότερο, παρέλαβε και από τους μπαμπάδες, μανάδες και από τους παππούδες.
Οι μπαμπάδες, μανάδες του ζήτησαν μία δουλειά ό,τι να 'ναι...και Υγεία για να μπορούν να ταΐζουν μονάχα τ' αγγελούδια τους και να μπορούν να τα στέλνουν στο σχολειό... Όλα τ' άλλα περιττά...

Φέτος, όμως είχαμε και τους παππούδες, που του έστειλαν για πρώτη φορά γράμμα και του ζητούσαν να μην τους περικόψουν οι "Κυβερνώντες" την πενιχρή τους σύνταξη για να μπορούν να παίρνουν μία σοκολάτα στα εγγόνια τους και ένα φάρμακο για την καρδιά και την πίεσή τους... Όλα τ' άλλα περιττά.

Άγιε μου Βασίλη εκπλήρωσε όλες τις πιο πάνω επιθυμίες και εμείς θα σε μνημονεύουμε αιώνια...

Καλή Χρονιά με Υγεία, Χαρά, Αισιοδοξία, Ελπίδα, Υπομονή, Επιμονή...κλπ.
Και να Ονειρεύεστε πάντα ένα καλύτερο Αύριο..., άλλωστε για να ζήσουμε...πρέπει να ονειρευτούμε!!!

G & M

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...