08 Δεκεμβρίου 2012

Η Αριστερά Μπορεί..., Η Αριστερά δε θέλει...

Ένα άλλο επικριτικό μου άρθρο για την Ελληνική Αριστερά μετά το "Όλοι στο Σύστημα...", επειδή οι άνθρωποι μπορεί να μην  έχουν αναλάβει κυβερνητικά πόστα, αλλά έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης και για την πορεία και τα δεινά της χώρας, όπως φυσικά και 'μείς οι ίδιοι οι πολίτες τούτης εδώ της χώρας.
Κανείς μας δεν πρέπει να βγάζει την ουρά του απ' έξω...
Και γράφοντας αυτές τις λίγο αράδες με σκεπτόμενο νου...,δεν το κάνω από ειρωνεία, αλλά από ελπίδα για κάτι νέο, κάτι νέο που θα ξαναζεστάνει τις ανθρώπινες καρδιές, τις ψυχές μας και τα όνειρά μας...
Αφορμή για να γράψω αυτές τις λίγες αράδες στάθηκε το άρθρο της Μαριλίζας στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την εφημερίδα Αυγή, πριν από δύο εβδομάδες.
Για να είμαι δίκαιος, δεν το διάβασα το άρθρο της και δεν ξέρω τι έγραψε...
Αλλά, σαν υγιής σκεπτόμενος πολίτης και επειδή γνωρίζω τι μου πρόσφερε η κα Μαριλίζα στα τελευταία χρόνια της ζωής μου την αποκλείω, όπως αποκλείω και αυτούς που θα τη μαζέψουν.
Δεν μπορείς κε Πρόεδρε που θες να κυβερνήσεις και να με σώσεις..., να μαζεύεις της κάθε καρυδιάς καρύδι, όπως έκαναν κάποτε οι συγχωρεμένοι Παπανδρέου και Καραμανλής για μια χούφτα ψήφους.
Βέβαια ο συγχωρεμένος Καραμανλής, λόγω και συντηρητικής παράταξης, το έκανε σε μικρότερο βαθμό απ' ότι τον Παπανδρέου.
Η λογική...λέει ότι ο Αλέξης θα είναι ο επόμενος...,ήδη πήρε το χρίσμα και από τον Ομπάμα, οπότε τι να περιμένουμε;
Μήπως, πάλι κωλοτούμπες, όπως με τον τωρινό με το Ζάππειο ΙΙ και ΙΙΙ;
Και όταν δεν μπορείς να επιβάλλεις νέα παιδιά, νέα και φρέσκα μυαλά, τα οποία με την αγάπη τους για την Ελλάδα και τον συνάνθρωπό τους μπορούν να σε οδηγήσουν στα μονοπάτια της "Προόδου", αλλά προτιμάς το ξαναζεσταμένο φαΐ, νομίζω ότι δεν έχεις καμία τύχη...και το 35% εύκολα μπορεί να ξαναγίνει και 4 και 3 ή 2,5%...
Όπως δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί ο κάθε αποτυχημένος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ;
Μήπως, λέω μήπως...,διότι θέλουν πραγματικά να είναι στη γωνία και να γαυγίζουν μόνο...
'Αλλωστε, στην αντιπολίτευση ο καθένας μας είναι Θεός...,όταν αναλάβεις Υπουργεία, τότε ξεκινούν τα δύσκολα...

Πιστεύω ακράδαντα ότι τα νέα παιδιά της Αριστεράς μπορούν να προσφέρουν, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρα αν θέλουν...

Όσο και για το έτερο κόμμα της Αριστεράς τα έχω ξαναγράψει, αν και αυτοί όταν έφτασαν το 1977 να  γίνουν Αξιωματική Αντιπολίτευση..., πήγαν και ψήφισαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Νωπό μου είναι ακόμη το σύνθημά τους 17% β΄ κατανομή...αν και παιδί του Δημοτικού τότε εγώ.
Έγραψα και προηγουμένως άλλο η ευθύνη και άλλο το γαβ γαβ...

Και τελειώνοντας, επειδή όλοι μας θέλουμε το κάτι το διαφορετικό, κάτι το ελπιδοφόρο, οι τωρινοί πολιτικοί φορείς νομίζω ότι δεν μπορούν να μας το δώσουν... Αν ήθελαν, θα μας το είχαν δώσει...
Αυτό το διαφορετικό...θα πρέπει να το βρούμε μόνοι μας μόνο μέσα από την ανθρωπιά μας και τη ψυχή μας...

G & M

1 σχόλιο :

  1. Το ότι Βενιζέλος, Σαμαράς, Τσίπρας προεκλογικά και ταυτόχρονα βρισκόταν περιοδία στην Ευρώπη (για να δώσουν δεσμεύσεις υποταγής για τα μελλούμενα) λέειπολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...