20 Φεβρουαρίου 2013

Ψεύτικα μεγάλα...Λόγια...

Κάνοντας μία μικρή αναδρομή σε όλες τις προεκλογικές αναμετρήσεις από το 85 και μετά,όντως έφηβος εκείνην την περίοδο, θυμάμαι τα μεγάλα και παχιά  λόγια από τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων...
Τι να πρωτοθυμηθώ..., τις καλύτερες μέρες για όλους μας από το στόμα του Αντρέα, ο οποίος μόλις εξασφάλισε την τετραετία είχαμε ένα κενό στην εξουσία, αν θυμάμαι καλά, 100 ημέρες, όπου ο τότε Τσάρος της οικονομίας του έλεγε ότι το δικό του πρόγραμμα δε βγαίνει...με αποτέλεσμα την αποπομπή και διαγραφή του Τσάρου και ανάληψη της εξουσίας από το μέγα εκσυγχρονιστή...
Και ακούω για πρώτη φορά στη ζωή μου τη λέξη "λιτότητα". Τουλάχιστον, η τότε λιτότητα δεν επηρέασε πολύ τις ζωές μας, όντως και της ΑΤΑ (αυτόματη Τιμαριθμητική Αναπροσαρμογή) που εδινόταν στο εξάμηνο και τέλος κάθε έτους σε όλους τους εργαζομένους. Η ΑΤΑ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά αγαθά...(άποψή μου).
Ερχόμαστε στις εκλογές του 89, Μητσο και Παπα, έπαιζαν τα ρέστα τους...Και οι δύο τα έδιναν όλα, ελέω σκανδάλου Κοσκωτά και για αλλαγή ο Μητσοτάκης που μένει στην ιστορία με το 0+0 = 14% ειδικά για τους συνταξιούχους.
Καμμένο χαρτί πλέον ο ίδιος λόγω άξεστης συμπεριφοράς, όπως ήρθε, πέφτει και αναλαμβάνει το περιβάλλον της Δήμητρας. Βέβαια του κυρίου, θέλω να του αναγνωρίσω μετά από 20 πλέον χρόνια και κάποιες αλήθειες για το μέγεθος του Δημοσίου..., αν και ποτέ το πρόβλημα της χώρας μας δεν ήταν οι μεγάλοι μισθοί των Δ.Υ., αλλά οι μίζες που έπεφταν...Είναι γνωστή η ιστορία του Αντρέα στην πρώτη του τετραετία, όταν πέταξε άρον άρον υφυπουργό του για ένα δωράκι που έκανε στον εαυτό του της τάξης των 500 εκ. δρχ. με την περιβόητη φράση : "είπαμε να κάνουμε δωράκια, αλλά όχι και έτσι...".
Και ερχόμαστε στις εκλογές του 96, όπου ο μέγας εκσυγχρονιστής μας τα έδωσε όλα, αν και μας τα έπαιρνε χωρίς να το καταλαβαίνουμε...Μας έβαλε στο χρηματιστήριο, έφερε τεχνολογία, οπλικά συστήματα, μας εδραίωσε τη λιτότητα για την ένταξή μας στη Νομισματική Ένωση.
Το 2000, αφού επανεξελέγη, αρχίζει και μοιράζει δάνεια...το κάθε σπίτι 2-3 αυτοκίνητα και διαμέρισμα άνω των 100 τ.μ. Το 80άρι και το 90άρι, τα θεωρούσαμε μικρά...
Επί διακυβέρνησή του, οι μισοί μας έγιναν αφεντικά...
Εκλογές 2004,  αναλαμβάνει το παιδί της νεολαίας, όπου έτρωγε μαζί μας σουβλάκια στα γνωστά στέκια του Μοναστηρακίου. Και αυτός πονηρά έκλεισε  το μάτι στο Λαό για να τον πλανέψει...Επί θητεία του, έβαλε θηλιά στο λαό του και οι κολλητοί του πλούτισαν, υπεράνω υποψίας.
Εκλογές 2009, τί να πρωτοθυμηθείς..."Λεφτά Υπάρχουν..." με τα γνωστά αποτελέσματα...
Η θηλιά του προηγούμενου, έγινε πλέον, βρόχος στο σύνολο του λαού μας...

Εκλογές 2011, το ψέμα συνεχίζεται και έρχονται τώρα αυτοί οι αχρείοι να μου υποσχεθούν και να μου πουν ότι θα μου σώσουν τη ζωή, ο μισθός δε θα πάει παρακάτω(μέγα ψέμα), αυτά τα 298 μικτά, για τετράωρη εργασία, διότι οκτάωρο δεν υπάρχει, τριετίες δεν υπολογίζονται και θα μου υποσχεθούν ότι σε κανένα σπίτι δε θα είναι όλοι άνεργοι...
Να γελάσω ή να κλάψω;
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο, Θα προσπαθήσω, Θα παλέψω και όπου με βγάλει...Πλέον είμαι μόνος μου, ξένος θα έλεγα μέσα στην ίδια την Πατρίδα μου!

G & M

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...