14 Ιουλ 2019

Μονοήμερη στην Αρχαία Κόρινθος

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ένα ωραίος προορισμός για επίσκεψη κοντά στην Αττική είναι το χωριό της Αρχαίας Κορίνθου, το οποίο μπορούμε να το συνδυάσουμε και με μπάνιο στις Κεχριές, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, στην Αλμυρή ή στο Λουτράκι.


Ο αρχαιολογικός της χώρος καθώς, και το κάστρο της Ακροκορίνθου μας δείχνουν ό,τι ήταν σημαντικός τόπος κατά τα 


χρόνια της αρχαιότητας.
Εδώ, δεσπόζει ο ναός του Απόλλωνα, καθώς και το 52 Μ.Χ. στο Βήμα θεμελιώθηκε η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία στον κόσμο από τον Απόστολο Παύλο.

Πως Πάτε...

Ε. Ο. Αθηνών Κορίνθου και μετά τα διόδια στον Ισθμό, ακολουθούμε την ταμπέλα προς Αρχαία Κόρινθο.
Μία άλλη διαδρομή για να δεις και τα χωριά πλησίον στην Αρχαία Κόρινθο, είναι να βγεις στην έξοδο της Επιδαύρου, αριστερά προς Επίδαυρο και φτάνοντας στις Κεχριές (εδώ ιδανική παραλία για παιδιά...), ακριβώς πριν το στρατόπεδο, στρίβετε δεξιά περνάτε μέσα από το χωριό και διασχίζοντας αμπελώνες και ελαιώνες, περνάτε από Εξαμίλια, φτάνετε στην Αρχαία Κόρινθο, διαδρομή περίπου 11,5χλμ από Κεχριές.

Τι Βλέπετε...

Τον Αρχαιολογικό χώρο, βολτάρετε στον κεντρικό πεζόδρομο, μικρός και συμπαθητικός, γεμάτος με 3-4 ταβέρνες και δύο καφέ, ένα σούπερ μάρκετ και δύο τρία μαγαζιά με τουριστικά είδη.
Θαυμάζετε την τρίκλητη Βασιλικού ρυθμού εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου.Οδηγείτε μέχρι το κάστρο της Ακροκορίνθου με τη φανταστική θέα στον Κορινθιακό.
Βολτάρετε στα όμορφα στενά του χωριού με τις ωραίες αυλές με πολύχρωμα λουλούδια.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...