09 Νοεμβρίου 2017

Gordon Broιwn, ακτιβιστής πλέον...

Σε τούτο... τον κόσμο όλα είναι δυνατά και αν έχεις και λίγο ηθική μέσα σου, αν αισθάνεσαι ό,τι είσαι κάποιος και έχεις τη "Δύναμη", Ναι, πιστεύει ό,τι μπορεί να αλλάξεις τον κόσμο...
Αν αισθάνεσαι ό,τι είσαι "φτωχός" και δεν μπορείς ν' αλλάξεις τη μοίρα του κόσμου..., ακολούθησε τη συμβουλή του πρώην Πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας.

Gordon Brown :

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 

Πριν από 8 χρόνια, ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής της G20, προσπάθησα
να βάλω τέλος στην αδικία των φορολογικών παραδείσων. Όπως δείχνει όμως η διαρροή των Paradise Papers, τρισεκατομμύρια εξακολουθούν να φυγαδεύονται στα πιο σκοτεινά μέρη της παγκόσμιας οικονομίας, για να γλυτώσουν τη φορολογία. 

Είναι μια από τις μεγαλύτερες αδικίες της εποχής μας, που επιτρέπει στους πλουσιότερους του πλανήτη να βγάζουν την ουρά τους απέξω, όταν οι υπόλοιποι πληρώνουμε για την υγεία, την παιδεία και την προστασία των αδυνάτων. 

Τώρα όμως έχουμε μια ευκαιρία να τους σταματήσουμε -- με μια διεθνή συμφωνία που θα απαγορεύει τους φορολογικούς παραδείσους και θα προβλέπει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης στους φοροφυγάδες. Και οι G20, οι ηγέτες των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, μπορούν να το κάνουν.

Υπόγραψε μαζί μου αυτήν την ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι και επικεφαλής της G20 -- αν 1 εκατ. από εμάς υπογράψουμε, θα του την παραδώσω εγώ προσωπικά, ζητώντας από αυτόν και τους υπόλοιπους ηγέτες να λάβουν επειγόντως μέτρα και να τελειώσουν τη δουλειά που ξεκινήσαμε το 2009.

Υπέγραψε εδώ , ακολούθησε τον Mr Brown...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...