04 Οκτωβρίου 2014

Η αποβιομηχανοποίηση... της Χώρας μου

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ που οφείλεται αυτό το γεγονός και μάλιστα στα μέσα της δεκαετίας του 90;

Η απάντηση που θα δώσετε οι περισσότεροι είναι, ότι γι' αυτό το κακό, οφείλεται ο ένας και μοναδικός, λες και δεν υπήρχαν και προηγούμενοι..., ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Και μη μου πείτε ό,τι είμαι παράλογος..., ρωτήστε 10 Έλληνες και 6-7 θα σου απαντήσουν κατευθείαν ο Ανδρέας.
Αλήθεια όμως, είναι αυτός ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ αυτού του κακού ή κάποιος άλλος;

Όχι προς Θεού μη νομίζετε ότι θα ρίξω ευθύνες σε κάποιον...,αλλά μοναχά στους θεσμούς...
Διότι ο Ανδρέας κυβέρνησε κάποτε, ο γέρο Καραμανλής το ίδιο, αλλού είναι το πρόβλημα φίλοι μου, ό,τι όλοι οι μετέπειτα τί έκαναν γι' αυτό;

Αφορμή γι' αυτό το άρθρο στάθηκε κυρίως η σημερινή συνέντευξη του ιδιοκτήτη του ελληνικού αυτοκινήτου "ΠΟΝΥ" σε πρωινό μαγκαζίνο, αλλά και ένας ακροατής σε κάποια εκπομπή γνωστών δημοσιογράφων στο ραδιόφωνο χθες.

Η Ελλάδα πριν μπει στην περίφημη Ε.Ο.Κ. είχε 5 τομείς στην παγκόσμια βιομηχανία που ευημερούσε και άκμαζε..., συν κάποιες πολυεθνικές που έφτιαχναν εδώ τα προϊόντα τους (GRUNDIG, PHILIPS, SIEMENS κλπ...).
Αυτά όλα τα προηγούμενα όμως έσβησαν εν νυκτί...και όλα τα χρεώσαμε σε έναν άνθρωπο.

Οι πέντε τομείς που ευημερούσε η ελληνική οικονομία ήταν :


  • Ναυπηγική
  • Υφαντουργία - Νηματουργία
  • Βυρσοδεψία - Υποδηματοποιία
  • Χαλυβουργία
  • Πρωτογενής Παραγωγή (Γεωργία - Κτηνοτροφία)


Δυστυχώς η ΕΟΚ δεν ήταν μία οργάνωση, όπου θα επικρατούσε η ευγενής άμιλλα του ανταγωνισμού, αλλά σε ήθελαν σαν αδύναμο κρίκο για να μπορούν να προωθούν τα δικά τους οικονομικά σχέδια, οι ισχυροί του Ευρωπαϊκού Βορά.
Και είναι αλήθεια όταν στην υπογραφή της συνθήκης το 1977 υπό το γέρο Καραμανλή (εδώ χάθηκε το παιχνίδι...), μας σημείωναν ως "εταίρο", στην Αρχαία Ελλάδα και μάλιστα στο "δημοκρατικο¨πολίτευμα των Αθηνών, εταίρα ξέρετε, πιστεύω ποια αναφωνούσαν...
Ένα απλό παράδειγμα για να μη ξεχνιόμαστε, το οποίο το έχω αναφέρει πολλές φορές και σε άλλα άρθρα μου εδώ μέσα, όταν ξεκίνησαν οι συνομιλίες με την τότε Ε.Ο.Κ. σα χώρα είχαμε τρία εργοστάσια ελληνικής ζαχάρεως και υπό κατασκευή άλλα δύο. Μας απαίτησαν και όπως έγινε, τα υπό κατασκευή να τα ξεχάσουμε και από τρία εν ενεργεία να μείνουμε με ένα!
Είπατε τίποτα;
Όλα ήταν προκαθορισμένα από τότε... και κανένας δεν το είχε πάρει χαμπάρι...Μάλλον, μονάχα "Εμείς"!
Υπήρχε ηθικός αυτουργός ή ΟΧΙ γι' αυτό που θα επακολουθούσε σαν τσουνάμι στην ελληνική βιομηχανία;
Και μία τελευταία ερώτηση προς το αναγνωστικό μας κοινό, πώς μέχρι το 79 μπορούσαμε να ζούμε χωρίς Ε.Ο.Κ.;
Δηλ. δε θα τα βγάζαμε πέρα ως προς τις δυνάμεις μας μετά το 79;
Μήπως όλο αυτό με την ΕΟΚ ήταν τελικά ένα φιάσκο  από τότε μάλιστα για να πλουτίσουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί; αναφέρομαι στην ΕΛΙΤ και όχι στους απλούς Γερμανούς πολίτες.

Άρα τελικό συμπέρασμα για να μη σας κουράζω άλλο..., η αποβιομηχανοποίηση της Χώρας μας ξεκίνησε κατά την είσοδο μας στην Ε.Ο.Κ. από αυτόν που μας έβαλε... και η φτωχοποίηση εμάς των ίδιων ξεκίνησε από την ώρα και στιγμή που πανηγυρίζαμε όλοι μας για το κοινό νόμισμα.

G & M








2 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...