18 Αυγούστου 2014

Τα Φίδια της Παναγιάς δεν εμφανίστηκαν φέτος

Γιατί;
Μας βαρέθηκε ο Θεός επειδή, του γυρίσαμε την πλάτη;
Θέλει να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας και μας Τιμωρεί;
Αυτά τα ρητορικά ερωτήματα δεν μπορούν να απαντηθούν προσωπικά από εμένα..., αλλά πιθανόν από τον ίδιο το Θεό!

Μία μεγάλη εορτή του Δεκαπενταύγουστου είναι τα ξακουστά Φιδάκια της Παναγιάς στην Κεφαλλονιά με το μαύρο Σταυρό στο κεφάλι τους. Εμφανίζονται στις εκκλησίες της Παναγιάς σε δύο χωριά στο νησί, στ' Αργίνια και στο Μαρκόπουλο, στο ίδιο ύψος βρίσκονται και τα δύο χωριά με τη διαφορά ότι τα Αργίνια είναι στον Αίνο, ενώ το Μαρκόπουλο χαμηλά, επάνω στην Ε.Ο Αργοστολίου - Πόρου.

πηγή : www.porosnews.blogspot.com

Με το που χτυπήσει η καμπάνα στις 6 Αυγούστου, του Σωτήρα, τα φιδάκια κάνουν την εμφάνισή τους γύρω από την εικόνα της Παναγιάς.
Ανήμερα της Παναγίας με το που χτυπήσει η καμπάνα στη λήξη της Θ. Λειτουργίας, τα φιδάκια εξαφανίζονται...

Δυστυχώς, φέτος δεν εθεάθησαν παρά μόνο ένα στ' Αργίνια και δύο στο Μαρκόπουλο. Ο αριθμός ήταν γύρω στα 6-8 στην κάθε εκκλησιά κάθε χρόνο. Τα παλαιότερα χρόνια πολλά περισσότερα.
Μου ανέφεραν ότι παίχθηκε και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, εγώ το έψαξα στο διαδίκτυο, αλλά δε βρήκα κάποια αναφορά... Πάντως, σα γεγονός είναι επιβεβαιωμένο!
Έχει ξανασυμβεί αυτό το γεγονός παλαιότερα;

Και βέβαια..., έχει ξανασυμβεί άλλες δύο φορές!
Η μία το 1940 και η άλλη το 1953.
Χρονιές με τραγικά συμβάντα για τον ελλαδικό χώρο, μάλιστα το 1940 ήταν πανελλήνιας εμβέλειας το δυσάρεστο γεγονός, ενώ το 1953 σε τοπικό επίπεδο.
Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω τα τραγικά συμβάντα, σκοπός μου δεν είναι να τρομοκρατήσω...,αλλά να θυμίσω μνήμες... και μάλιστα τις δύο τραγικές χρονολογίες.

Θα τριτώσει το κακό;
Ίδωμεν...

G & M


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...