17 Αυγούστου 2014

Κατσικάκι σε κρασί στο φούρνο

Πάντα θέλω να δοκιμάζω νέα αρώματα στο φαγητό μου και ας το έχω πετύχει προηγουμένως το ίδιο φαγητό με διαφορετικό τρόπο ψησίματος... Δεν αρκούμαι στη μία γεύση, θέλω συνεχώς να δοκιμάζω κάτι...το διαφορετικό!
Βέβαια, μπορεί να υπάρχει και αποτυχία, αλλά δεν πτοούμαστε...
Τώρα, η παρούσα συνταγή πιστεύω θα σας εντυπωσιάσει και θα γίνει και δική σας αγαπημένη, μιας και στη δική μου γλωσσούλα πέρασε τις εξετάσεις... επιτυχώς!!!


Υλικά

1,5-1,8 κ. μπούτι κατσικάκι
1,5 φ. τσαγού κρασί
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
3 κ. σούπας μουστάρδα
1/2 φ. καφέ λάδι 
2 κ. γλυκού θυμάρι
1 κ. γλυκού περίπου δυόσμος
αλάτι
φρέσκο μείγμα πιπεριού που το τρίβουμε εμείς...

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Το αφήνουμε να στραγγίξει και αλατοπιπερώνουμε.
Σ' ένα βαζάκι, ρίχνουμε το λάδι, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, ελαφρώς αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακινούμε καλά, ώστε να έχουμε ένα μέτριο παχύρευστο μείγμα.
Στη συνέχεια, μ' ένα πινέλο αλείφουμε πολύ καλά τα κομμάτια κρέας (πάνω - κάτω) και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί κουζίνας.


Ρίχνουμε το κρασί μας στο ταψί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για δύο ώρες και κάτι περίπου, αναποδογυρίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα τα κομμάτια.

Καλή Επιτυχία!

Συνοδεύεται σπέσιαλ με πατάτες και ειδικά με το κρασί, αρωματίζονται και αυτές.

Τώρα, όσο αφορά το κρέας, μπορείτε να το ψήσετε και ολόκληρο, μόνο που εδώ θα το τρυπήσετε και θα χρησιμοποιήσετε και σκόρδο, επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξεροτύρι ακόμη.
Επίσης, αν το κρέας είχε μείνει με τα μυρωδικά και το κρασί στο ψυγείο για κάποιες ώρες (6-8, ή και ένα βράδυ, ακόμη καλύτερα), το άρωμα θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό!

2 σχόλια :

  1. Λαχταριστό το κατσικάκι σου! Με τα όξινα πρέπει να γίνεται λουκούμι και όλα αυτά τα μυρωδικά θα σπάνε τη μυρωδιά του.. μούρλια πρέπει να γίνεται! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμένουμε να το δοκιμάσεις... και να μας πεις τις εντυπώσεις σου!!!

      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...