11 Μαΐου 2014

Πως να συντηρήσετε σωστά τις φράουλες στο σπίτι...

Ο βασιλιάς των φρούτων για πολλούς, όπως και για μένα και γι' αυτό ασχολιέμαι μαζί τους...
Μάης, ο κυρίως μήνας για την υπαίθρια φράουλα, οπότε ας δούμε μερικές συμβουλές για τη συντήρησή της...

Η αλήθεια είναι όσο πιο σύντομα καταναλώσετε τις φράουλες τόσο το καλύτερο.
Ωστόσο, αν είναι άπλυτες, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε καλύπτοντάς τις με διαφανή μεμβράνη στο πιο κρύο ράφι του ψυγείου, όχι κατάψυξη.
Δεδομένου, ότι χάνουν πολύ γρήγορα τις θρεπτικές ουσίες, το ανώτατο όριο αποθήκευσής τους είναι μονάχα δύο ημέρες.
Οι πλυμένες φράουλες θα πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου και μόνο για μερικές ώρες. Η ανθοκυανίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για το κόκκινο χρώμα της φράουλας, είναι αρκετή ευαίσθητη στη θερμότητα.
Για να πλύνετε σωστά τις φράουλες, τοποθετήστε τις σ' ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετέ τις κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Οι φράουλες δεν πρέπει να μουλιάζουν, καθώς χάνουν γρήγορα τη γεύση τους και το χρώμα τους. Το κοτσάνι το αφαιρείτε, αφού τις έχετε πλύνει πρώτα, πολύ καλά.
Αν θέλετε να τις καταψύξετε, τις πλένετε πρώτα πολύ καλά και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Αφού στεγνώσουν, αφαιρέστε τα κοτσάνια, τοποθετήστε τις σ' ένα χαρτί ψησίματος και καταψύξτε τις. Αφού παγώσουν, βάλτε τις σε σακούλες αποθήκευσης τροφίμων, σφραγίστε τις πολύ καλά, αφού σιγουρευτείτε ότι έχει αφαιρεθεί όλος ο αέρας. Στην κατάψυξη τις διατηρούμε μέχρι 6 μήνες.

πηγή : εφ. Παραγωγή 3/5/2014
     Θεοδώρα Κόγκα 
Επ. Τεχν/γος Τροφίμων MSc

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...