10 Οκτωβρίου 2011

Μελιτζάνες Ιμάμ με τριμμένη μυζήθρα

Υλικά

12 τσακώνικες μελιτζάνες
4-5 ξερά κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
5 ώριμες ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
λάδι
100 γρ. τριμμένη ξερή μυζήθρα
εναλλακτικά σκληρή φέτα, κεφαλοτύρι

Δημιουργία

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες. Τις χαράσσουμε σταυρωτά και τις αλατίζουμε ελαφριά. Τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί στο φούρνο για να μαλακώσουν. Προαιρετικά, άμα θέλετε τις περνάτε και από τηγάνι, συνηθίζεται, αλλά εγώ προσωπικά το αποφεύγω για λόγους υγιεινής.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φετάκια, το ίδιο και με τις σκελίδες σκόρδου. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις ντομάτες, αφού τις έχουμε πλύνει, αποφλοιώσει και τις έχουμε περάσει από το multi. Τέλος προσθέτουμε και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τ' αφήνουμε να βράσουν για κανά δεκάλεπτο.
Στη συνέχεια, βγάζουμε τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Τα ζουμιά που θα περισσέψουν , τα περιχύνουμε πάνω από τις μελιτζάνες.
Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου. 10 λεπτά πριν το τέλος, τις βγάζουμε και τρίβουμε ξερή μυζήθρα και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο.

1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...