08 Φεβρουαρίου 2011

Γλυκόξινο κοτόπουλο με Πιλάφι αμυγδάλου

Υλικά

700 γρ. στήθος κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 πιπεριές πολύχρωμες
3 καρότα
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι
μία κουταλιά σούπας μέλι
3-4 κουταλιές σούπας βαλσάμικο
2 κουταλιές σούπας σόγιας σος
λίγο κάρυ
2 κούπες ρύζι
4 κούπες καυτό νερό
4 κουταλιές σούπας αμύγδαλο φιλέ
1 κουταλιά σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια. Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα καρότα και το σκόρδο. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε λίγο για να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνουμε λίγο μέχρι να μαράνει το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές και τα καρότα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές.
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε το μέλι, το βαλσάμικο και τη σόγια σος και ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε λίγο κάρυ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου.

Δημιουργία Πιλαφιού


Ανάβουμε το φούρνο και βάζουμε ένα πυρέξ. Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι 4 κούπες νερό να βράσει. Βάζουμε  το βούτυρο σ' ένα τηγανάκι να κάψει και καβουρδίζουμε τ' αμύγδαλα.
Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο που έχει ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε το ρύζι αφού το έχουμε πλύνει. Ρίχνουμε το καυτό νερό, τ' αμύγδαλα μαζί με το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ανακατεύουμε που και που και  σε 25 λεπτά είναι έτοιμο.

καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...